2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Events & Events in Karlstad

Karlstad is a city with a rich variety of restaurants and entertainment. Solsta Hotel is close to most things, unless the bus that can take you where you want. Above all, we have staff who are happy to help you find your way.
Here’s a sample of what is happening in Karlstad.

Please visit www.varmlandsmuseum.se for a variety of exciting exhibitions and events! There you can also see the lunch menu to the Värmland Museum’s kitchen and café.

Pernilla Wahlgren – Kort, glad och tacksam

Pernilla Wahlgren summerar 40 år på scen och 50 år på jorden i en storslagen humorföreställning våren 2018!

Hon har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med ett otal medverkan i Melodifestivalen, populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program och barnteatrar, för att inte glömma hennes fem studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna dokusåpan Wahlgrens Värld fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren. Nu summerar Pernilla sitt liv och sin karriär i en humorshow. ”Bättre sent än aldrig” – säger Pernilla själv. (som är känd för att alltid komma sent själv)

Tillsammans med regissören Rikard Bergqvist och en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund & Måns Nathanaelson gör Pernilla föreställningen Kort, glad och tacksam
Det kommer att bli en humorföreställning fylld av musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo.

Längd: ca 90 min, ingen paus
Arrangör: Lifeline

Välkommen till Karlstad CCC!

INFORMATION
GENRE:Show, Underhållning
FÖRSTA FÖRESTÄLLNINGEN: fre 7 Dec 2018
SISTA FÖRESTÄLLNINGEN: lör 16 mar 2019
PLATS: Karlstad CCC
PRIS: 565-500 kr

P-FLOYD

P-Floyd är tillbaka för att framföra Pink Floyds kanske mörkaste och tyngsta album. Ett album om sorg, saknad, förlust men också filosofiska betraktelser över mänskliga relationer, drömmar och hur de kan slå tillbaka mot en.

Wish You Were Here är fullspäckad med känslor, tankar och uttryck som speglar supergruppen Pink Floyds sinnesstämning just då. Soundet på skivan har inspirerat många efterföljande musikstilar och artister. Både David Gilmour och Richard Wright har angivit detta odödliga album som sin favorit av allt som Pink Floyd har gjort.

P-Floyd kommer att framföra Wish You Were Here i sin helhet, med sina egna tolkningar, vilket innebär att publiken får höra albumet på ett nytt sätt. Man spelar dessutom ett stort antal låtar från Pink Floyds övriga katalog, vilket borgar för en helkväll med musik för alla sinnen, då P-Floyd har gjort sig kända för att bjuda magiska visuella scenshower i samklang med den sinneshöjande musiken.

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Välkommen till Scalateatern!

INFORMATION
GENRE: Konsert
FÖRSTA FÖRESTÄLLNINGEN: fre 8 mar 2019
SISTA FÖRESTÄLLNINGEN: lör 9 mar 2019
PLATS: Scalateatern
PRIS: 670kr

KARSTEN TOREBJER – MIRAKLET FRÅN JYLLAND

NY DÖDSROLIG HUMORSHOW!

Karsten Torebjer – Psychic medium är äntligen tillbaka!
Från den andra sidan eller Kumlaanstalten är dock oklart.
Efter en bejublad och helt utsåld turné är nu Karsten Torebjer äntligen tillbaka med en helt ny show. KARSTEN TOREBJER – MIRAKLET FRÅN JYLLAND. Följ med in i Karsten Torebjers värld och få svar på frågor som:
– Det läskiga ljudet, är det ett spöke eller bara morfar som andas genom näsan?
– Är du besatt eller bakis?
– Hör du röster på riktigt eller är det slut på din medicin?
Under 75 dödsroliga minuter kommer Karsten Torebjer, återigen, försöka bevisa att han är ett äkta medium. Han kommer sväva med nästan inga hjälpmedel alls, typ läsa publikens tankar och göra allt för att lista ut koden till ditt bankomatkort.
Karsten kommer även ha med sig husbandet SPÖKORKESTERN bestående av bl.a. Gustav Vasa på trummor och hunden Lassie på keyboard.

Missa inte KARSTEN TOREBJER – MIRAKLET FRÅN JYLLAND. En NY dödsrolig humorshow.
Show: 75 min
Ej paus
15årsgräns

Välkomna till Scalateatern!

INFORMATION
FÖRSTA FÖRESTÄLLNINGEN: lör 3 mar 2018
SISTA FÖRESTÄLLNINGEN: ons 6 mar 2019
PLATS: Scalateatern
PRIS: 275 kr
ÅLDER: Åldersgräns 15 år

JILL JOHNSON

Vi ser enormt mycket fram emot att se en av Sveriges främsta artister, Jill Johnson, på vår stora scen!
”Efter stora scener och shower, längtar jag oerhört mycket efter intimitet och levande improvisation med endast musiken och musikerna i fokus. Det var på klubbscenerna jag började en gång i tiden, och det ska bli så kul att få knyta an till den spelglädje jag minns från de scenerna!” – Jill Johnson

Ålder: 18 år
OBS! Tidig spelning. Spellokalen öppen kl: 18-21

Mer info se: www.nojesfabriken.se

Välkommen till Nöjesfabriken!
INFORMATION
DATUM: lör 23 mar 2019
PLATS: Nöjesfabriken
PRIS: 405 kr
ÅLDER: 18 år

SEINABO SEY

Vi välkomnar Seinabo Sey, en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet, tillbaka till Karlstad!

Med sin storslagna spelning i Stockholm samt ett sönderhyllat nytt album i bagaget beger hon sig ut på vägarna 2019. Räkna med en show extra allt den 22 mars – Seinabo Sey är alltid 100% magi. Det var som om alla bara hade gått runt och väntat. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne.
Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen!
Album nummer två; personliga och genomvackra ”I’m A Dream” landade i september 2018 och har unisont rönt lovord från såväl press som fans.
Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklas detta till en formidabel eldsvåda. Låt er svepas med när hon återvänder till Nöjesfabriken den 22:a mars 2019!
Ålder: 18år
21.00-02.00
DJ före/efter gig

Välkommen till Nöjesfabriken!

INFORMATION
DATUM: fre 22 mar 2019
PLATS: Nöjesfabriken
PRIS: 425 kr
ÅLDER: 18 år

Avatar – Live på Lilla Scenen

Nöjesfabriken välkomnar Avatar tillbaks till Karlstad!

Bandet är av de senaste årens mest framgångsrika hårdrocksband som gjort flertalet turnéer i Nordamerika och Europa med bl.a. utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg nu i våras. Med sin senaste platta står bandet redo att ta över världen på allvar och vi ser fram emot att få höra deras dekret den 2:a mars.

Welcome to Avatar Country!

Ålder: 18 år | Lilla scenen | Dörrar: 21.00 | Stagetime fr 22.00 |

INFORMATION
GENRE: Konsert
DATUM: lör 2 mar 2019
PLATS: Nöjesfabriken
PRIS: 300 kr
ÅLDER: 18 år

Djungelboken The Musical

MENDÉZ, TILDE FRÖLING, GUNILLA BACKMAN, JAKOB STADELL, BILL SUNDBERG, NILS AXELSSON, ERIC RUSCH MED STOR ENSEMBLE.
DJUNGELBOKEN – The musical är en nyskriven musikal från producenterna bakom Snövit – the Musical och Äventyret Aladdin.
Nytt manus baserat på Rudyard Kiplings berömda novellsamling The Jungle Book och helt ny orginalmusik.
Manus Robert Dröse, Musik Martin Landh och producent Dröse & Norberg Production.

Följ med till den vilda och exotiska Indiska djungeln och möt där de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn. Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an, denna legendariska saga och tolkar den på ett personligt sätt med hjälp av humor, fantastisk musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble.
Boka vintern 2018/19 för ett musicalbesök djupt inne i Djungeln.
En föreställning för hela människofamiljen.

I Djungelboken – The Musical blir Mowgli ensam kvar i en liten by efter det att tigern Shere Kahn anfallit byn. Mowgli blir sedan ”adopterad” av en liten björnfamilj bestående av pappa Baloo och björnsystrarna Liv och Lycka. Där trivs han och får lära sig att leva tillsammans med alla djuren och naturen.
En dag blir Mowgli utsatt för fara och skyddar sig med hjälp av eld. Detta tycker pappa Baloo är väldans läskigt så han skyndar iväg för att fråga sin vän, den svarta leoparden, Bagheera om råd. Denne blir väldigt upprörd över att höra att ”människovalpen” använder eld lite hursomhelst. Bagheeras råd blir att uppsöka den listige och übersmarta pytonormen Kaa för att få svar på den stora frågan om vad man ska göra med den lille tvåbeningen Mowgli.
Svaret blir tyvärr att Mowgli måste tillbaka till dom andra pälslösa tvåbeningarna – människorna.

INFORMATION
GENRE: Familjeföreställning, Musikal
DATUM: sön 24 feb 2019
PLATS: Löfbergs Arena
PRIS: 565-320 kr

RINGAREN I NOTRE DAME

Välkomna till Notre Dame och en mustig historia om utanförskap och längtan, om fördomar och medmänsklighet.
I centrum står den vanskapte Quasimodo, prästen Frollo och den romska danserskan Esmeralda, men här finns ytterligare ett färgstarkt galleri av poeter, soldater, domare, tiggare och adelsdamer. Livsvägar som korsar, öden som snärjs och handlingar som får ödesdigra konsekvenser.
En gripande och stark föreställning med många aktuella frågeställningar om att vara människa!
Rekommenderas från 10 år, då den ligger långt från Disneys förskönade version.

Välkommen till Tingvallakyrkan!

SPELDATUM:
2 feb 2019 – 19:00
6 feb 2019 – 19:00
7 feb 2019 – 19:00
9 feb 2019 – 19:00
10 feb 2019 – 16:00
14 feb 2019 – 19:00
15 feb 2019 – 19:00
16 feb 2019 – 19:00
17 feb 2019 – 16:00
21 feb 2019 – 19:00
22 feb 2019 – 19:00
23 feb 2019 – 19:00

INFORMATION
GENRE: Teater
FÖRSTA FÖRESTÄLLNINGEN: lör 2 feb 2019
SISTA FÖRESTÄLLNINGEN: lör 23 feb 2019
PLATS: Tingvallakyrkan
PRIS: 275 kr
ÅLDER: Från 10 år

CLAES MALMBERG – MR UNIVERSUM

Estradören och komikern Claes Malmberg är ”Mr Universum”.
Efter sina tidigare jättesuccéer med ”Live”-föreställningarna kommer nu Claes i en helt nyskriven föreställning som tar med oss på en sanslös resa bland galaxer och atomer.

Från uppväxten på Kosmosgatan till livet efter döden.
Om vetenskap och tro, kvantfysik och multiversum.
En skrattfest från Big Bang till Domedagen.

Välkommen till Scalateatern!

INFORMATION
DATUM: fre 22 feb 2019
PLATS: Scalateatern, Karlstad
PRIS: 395 kr

CHARLOTTE PERRELLI – FLICKAN FRÅN SMÅLAND

Ständigt aktuella Charlotte Perrelli ger sig i höst ut på stor konserthusturné tillsammans med sitt band. För 20 år sedan vann hon Eurovision Song Contest i Jerusalem med Take me to your heaven. Sedan dess har hon hunnit med mer saker än många gör under en hel livstid.
Sommaren 2018 är Charlotte på Gotland och spelar in det omåttligt populära Så mycket bättre som ni under hösten kan se på TV4. Charlotte släpper i höst även sin självbiografi – Flickan från Småland. Turnén med samma namn bjuder på en härligt blandad repertoar med tillbakablickar och anekdoter med Charlotte i fokus. Även inslag av hennes egna förebilder samt såklart tolkningarna från Så Mycket Bättre. En sammanfattning av Charlottes liv i musikalisk form med manus av Edward af Sillén.

INFORMATION
DATUM: sön 17 feb 2019
PLATS: Scalateatern
PRIS: 495kr